Skip links

Mini Gastric Bypass

Estetik Cerrahi

Anasayfa » Mini Gastric Bypass
Hemen Bilgi Al

    Mini Gastric Bypass

    Mini Gastric Bypass obezite cerrahisi ameliyatlarının arasında en kolay, en kısa sürede ve en ekonomik maliyette yapılabilen bir ameliyattır. Mini Gastric Bypass ameliyatı diğer bypass ameliyatlarında elde edildiği kadar kilo kaybı sağlamaktadır. Metabolik sendroma ait bulguların başında gelen tip2 diyabet yani şeker hastalığı, hiperlipidemi ve hipertansiyon gibi durumları kontrol altına alabilmektedir. Ameliyattaki en temel mantık midenin hacminin azaltılmasıdır. Fakat bunun yanında birde mide çıkışında emilimi sağlayan bağırsağında bypass edilmesidir. Mide ile ince bağırsak arasında yer alan anostomuzun bağlantısı ile bypass yapılmaktadır. Emilimi sağlayan bu bağırsağın devre dışı bırakılması ile beraber hızlı kilo verilmesi, tansiyon, kolesterol, şeker hastalıklarının tedavi edilmesi ve ileri yaş hastalarda olumlu etkisi bulunmaktadır. Mini Gastric Bypass tamamen kapalı yöntemlerle uygulanan bir ameliyattır. Yapılan kesiler 1 santimetrenin altında yapılmaktadır. Açılan bu kesilerden karın içine kamera ve ameliyat için gerekli olan aletler yerleştirilir. Bu aletler deliklerden geçebilecek boyutlarda özel olarak üretilen aletlerdir. Midenin giriş kısmında küçük bir mide tüpü oluşturularak midenin kalanından ayrılma sağlanır. Ameliyatın ardından kullanılacak olan asıl mide bu mide parçacığıdır. Ameliyatta herhangi bir organ kesilerek dışarıya çıkartılmamaktadır. Oluşturulan bu midenin ince bağırsağa bağlantısı yapılır ve gıdanın bağırsaklara geçmesi sağlanır. Bu uygulanan işlem ameliyatın ikinci bölümünü kapsamaktadır.

    Kimler Mini Gastric Bypass ameliyatı adayıdır?

    Mini Gastric Bypass ameliyatı için minimum 35 ve üzerinde bir vücut kitle indeksiniz olması gerekmektedir. Ameliyat 30-60 dakika arasında sürmektedir. Operasyondan 24 saat sonra taburcu olabilirsiniz.

    Mini Gastric Bypass ile nasıl kilo verilir?

    Mini Gastric Bypass ile üç farklı yol ile kilo verilebilmektedir. Bun yollar; mide hacminin küçültülmesi, emilimin kısıtlanması ve hormonal düzenlemedir. İlk yol olan mide hacminin küçültülmesi ile beraber yemek porsiyonlarınızda küçülecektir. İkinci yol olan emilimin kısıtlanmasında ise ince bağırsağın başlangıcında ki 200 cm kadar olan bölüm gıda geçişinden ayrılmaktadır. Sindirim ve emilimi sağlayan safra ve diğer sıvıları taşımak bu ayrı tutulan bölümün görevidir. Bu emilim kısıtlama sayesinde kilo kaybınızın miktarı yüksek olur ve elde ettiğiniz kilo kaybının uzun süre korunması sağlanır. Üçüncü yol olan hormonal düzenlemede midenin içeride pasif olarak kalmasının etkisi vardır. Yenilen gıdalar bu kısma geçemeyeceği için uyarılmadan etkinliği kaybolacaktır. Bu sayede de açlık hormonu olan ghrelinin salgısında azalma görülecektir.

    Mide ile ince bağırsak birbirine nasıl bağlanmaktadır?

    Mide ile ince bağırsağın bağlanması stapler adı verilen özel zımbalar ile yapılmaktadır. Stapler denilen bu zımbalar kapalı yönteme uygun ve özel olarak üretilen aletlerdir. Mide ve bağırsağı birbirine yapıştırarak arada geçiş sağlanacak bir boşluk yaratılır. Bu yaratılan boşluğa anastomoz adı verilmektedir.

    Mini Gastric Bypass ameliyatından sonra ne zaman taburcu olabilirim?

    Mini Gastric Bypass ameliyatından 4 saat sonra ayağa kalkabilir ve ameliyattan 24 saat sonra ağızdan beslenmeye başlayabilirsiniz. Yapılan takipler ve muayeneler sonucunda herhangi bir probleminiz gözükmüyor ise ameliyattan 3 gün sonra beslenme önerileri ile taburcu edilebilirsiniz.

    Mini Gastric Bypass ameliyatından sonra nasıl beslenmeliyim?

    Mini Gastric Bypass sonrasında diyetisyeninizin size özel olarak hazırladığı yeme planını uygulamanız gerekmektedir. Genel olarak ameliyatın ertesi günü su, elma suyu veya meyve suları az bir şekilde verilebilmektedir. İlk bir ay kadar sıvı veya yarı sıvılı gıdalar, yağsız süt ve yoğurtlar, yoğurt ile hazırlanmış çorbalar, yoğurt ile hazırlanan meyve püreleri, püre haline getirilmiş baklagiller ve tencere yemekleri, yağsız süt ile hazırlanan mısır gevreği ve yağsız peynirler yenilebilmektedir. Bunların dışında çikolata, bal, kek, tatlı, şerbet, dondurma, soda, alkollü içecek ve şeker içeren tüm yiyecekler kusmaya sebep olacağından tüketilmemelidir.

    KURUMSAL
    TIBBİ BİRİMLERİMİZ
    ESTETİK TEDAVİLER
    DOKTORLAR
    ONLINE RANDEVU
    LABARATUVAR SONUÇLARI
    SAĞLIK YAZILARI
    ANLAŞMALI KURUMLAR
    İLETİŞİM BİLGİLERİ
    İNSAN KAYNAYNAKLARI
    RAMİ VİDEOLAR
    INTERNATIONAL PATIENTS